Comunitate Religie

Imagini din interiorul Palatului Episcopal după incendiul din seara de 25 august – FOTO

navigate_before
navigate_next

Instituţia Prefectului Bihor a dat publicităţii primele imagini din interiorul Palatului Episcopal din Oradea. Clădirea a fost mistuită de un putermnic incendiu izbucnit în seara zilei de 25 august.

“Gândurile și rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către Episcopia Greco-Catolică. După cum credem că toată lumea a văzut, un incendiu devastator a afectat în seara trecută una dintre bijuteriile arhitecturale ale Oradiei – Palatul Episcopal. Clădirea a fost grav afectată și în ciuda acestui incident extrem de provocator, răspunsul și profesionalismul pompierilor din cadrul ISU – Crișana a fost excepțional, aceștia reușind să prevină răspândirea incediului la parterul Palatului și în clădirile învecinate”, spun reprezentanţii Prefecturii.

Peste 100 pompieri militari au participat la operațiunea din seara de 25 august, cu 12 autospeciale dintre care 2 de intervenție la înălțime.

 

“Curajul și promptitudinea pompierilor militari ne îndatorează să le mulțumim și să îi felicităm.

Cel mai important este că nu au fost victime iar faptul că s-a reușit ca un incendiu de asemenea dimensiuni să fie izolat este exclusiv rezultatul modului exemplar în care au acționat pompierii.

Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și vă asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie.

În final, ținem să menționăm că este încurajatoare generozitatea orădenilor care se reunesc în aceste momente pentru a-i ajuta pe cei afectați de acest eveniment tragic, prin campania de strângere de fonduri la care vom adera și noi și unde vom invita de asemenea toate instituțiile deconcentrate pe care le coordonăm să se implice. Facem apel de asemenea la cetățenii municipiului Oradea și nu numai, să se implice financiar, atât cât pot, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că acest monument de care eram cu toții atașați va renaște și străluci din nou în Piața Unirii”, au mai spus aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *