Religie

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dragomireşti a ajuns la Catedrala Episcopală

Cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, credincioşii Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare s-au putut închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Dragomireşti pusă spre închinare în incinta bisericii.


Această icoană a fost găsită în cenuşa bisericii Mănăstirii Dragomireşti, care ce a ars în totalitate în 1949, ca urmare a incendiului provocat de regimul ateu instalat la putere. Dacă întreaga biserică s-a făcut scrum, icoana Maica Domnului cu Pruncul a rămas neatinsă, aşa cum se păstrează şi azi. Este minunea pe care Maica Domnului şi-a făcut-o salvându-se din incendiul total.

Sala-muzeu din incinta Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare găzduieşte, întru cinstirea Duminicii Ortodoxiei, o expoziţie de 15 icoane mari realizate de pictorul iconar Gabriel Ştefan Solomon din Cluj-Napoca, care fac parte din patrimoniul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

 

Expoziţia a fost deschisă vineri, 15 martie 2019, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin şi a autorului acestora, în prezenţa consilierilor eparhiali, preoţi, diaconi, a unor oameni de cultură şi artă din Baia Mare, a teologilor şi seminariştilor.

One Response

  1. Ferească bunu dumnezo rău s ar suci Cristi-n criptă, de-ar ști cât de prosti i-s urmasii… Cred ca am sărbători paștile lunar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *