Actualitate Vremea

Iarna s-a întors în Maramureş. Ninge abundent în tot judeţul

Vremea a fost închisă miercuri în tot judeţul. Pe arii extinse au fost semnalate precipitații sub formă de ploaie. În zona montană înalta a nins. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 9.6 l/mp, la Vf Iezer. Vântul a suflat în general slab, iar în zona montană înalta a fost moderat, cu intensificări de până la 76 km/h, la Vf.Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Târgu Lăpuș și 4 grade la Sighetu Marmației. Cel mai rece a fost la Cavnic -1 grad, respectiv -2 grade la Vf. Iezer. Izolat, la munte și în zonele joase, s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 105 cm la Cavnic. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era de 0 grade în Baia Mare și Cavnic și 1 grad la Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș.

Ninge abundent pe toate sectoarele de drumuri naționale. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Vizibilitatea este bună în trafic. Se intervine cu utilaje și material antiderapant pe sectoarele de drumuri naționale. Strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm pe DN 18, în Pasul Gutâi și Pasul Prislop. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 11 utilaje și au împrăștiat 42,5 tone material antiderapant, respectiv 300 litri clorură de calciu.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost în creștere, fără a fi semnalate fenomene deosebite. De asemenea, nu sunt atinse cote de atenție pe niciun rău din județ. Gheață este prezentă la malurile râurilor Cisla și Botiza. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 101 cm la Cavnic, 82 cm la Firiza, 80 cm la Baiut, 79 cm în Pasul Gutâi, 53 cm la Coroieni, 47 cm la Valea Vișeului, 41 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm în Baia Borșa,35 cm la Vf. Iezer, în Poiana Borșa și Leordina, 33 cm la Bistra, 32 cm la Răzoare, 29 cm la Târgu Lăpuș, 22 cm la Sighetu Marmației, 20 cm la Ocna Șugatag, 14 cm în Baia Mare.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: 0 grade în Baia Mare, Târgu Lăpuș, Cavnic și Baia Sprie și Borșa, 1 grad la Ocna Șugatag și Vișeu de Sus.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.

Vremea va fi astăzi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, îndeosebi în cursul zilei, când local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare. La munte vor fi predomina ninsorile. Izolat, la începutul intervalului, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

Mâine, 1 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea va rămâne caldă pentru această perioada. Cerul va fi temporar noros. Izolat în cursul nopții se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări îndeosebi în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, noaptea și dimineață se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *