Religie

Hramul Mănăstirii Săpânța Peri

Vineri, 14 septembrie 2018, cu prilejul Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta liturghie cu ocazia hramului Mănăstirii Săpânța Peri, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul de Sighet, Pr. Iustin Luțai, parohul bisericii din localitatea Săpânța, Pr. Vasile Hotico din parohia Vadu Izei, precum și alți părinți slujitori din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului bizantin “Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului condus de Arhid. Adrian Dobreanu.

Între credincioșii prezenți la această sărbătoare s-au aflat Ing. Mircea Lețiu, arhitectul Dorel Cordoș, dar și monahii de la mănăstirile Bârsana și Țeghea, venite pentru a lua parte la acest eveniment.

Preafințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a rostit un bogat cuvânt de învățătură, explicând însemnătatea și importanța praznicului de astăzi, făcând referire la înțelesurile profunde și duhovnicești ale Sfintei Cruci.

La finalul Sfintei liturghii, Pr. Iustin Luțai a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezență și binecuvântare, iar stvr. Agnia Ciuban, stareța Mănăstirii Săpânța Peri, a dăruit ierarhului o icoană pictată reprezentând pe Maica Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *