Religie

Hirotonire de preot la Biserica greco-catolică Sfânta Maria din Baia Mare

Miercuri, de sărbătoarea “Intrarea Maicii Domnului în Templu”, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată la Biserica greco-catolică ,,Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău l-a hirotonit întru preot pe diaconul Sebastioan Bersan.

,,Atunci când cineva primește Sfânta Taină a Preoției se spune se sfințește sau a fost sfințit. Ce presupune această afirmație, a fost sfințit? În Taina Preoției Spiritul Sfânt îl face pe om să îl reprezinte pe Hristos, nu numai să-l vestească, în misiunea sa ca și preot, ci să trăiască în spiritul blândeții lui Hristos, Păstorul cel Bun. Astăzi îl încredințăm Maicii pe diaconul Sebastian care va deveni preot și să-și aducă aminte el, și toți care au primit acest dar al preoției, de ceea ce spunea Sfântul Augustin: Cu voi împreună sunt creștin, pentru voi sunt episcop. Preotul să nu uite niciodată că este din poporul lui Dumnezeu și pentru poporul lui Dumnezeu”, a afirmat Preasfințitul Vasile la sfârșitul cuvântului de învățătură.

Părintele Sebastian Bersan s-a născut în Sighetu Marmației în data de 28.05.1986. Între anii 2005 şi 2008 a urmat cursurile de Licență în Teologie Pastorală Greco-Catolică la Institutul Teologic ,,Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.

În aceeași perioadă a urmat și cursurile de Licență în Asistență Socială, în cadrul Universității de Nord Baia Mare. În anul 2008 obține din partea Congregației pentru Bisericile Orientale o bursă la Roma, fiind alumn al Colegiului Pontifical ,,Pio Romeno” din Cetatea Romei. Între anii 2008-2009 își finalizează studiile în teologie în cadrul Institutului SantʹAnselmo din Roma iar între anii 2009-2012 urmează cursurile de licență în cadrul Universității Pontificale Lateranense din Roma, specializându-se în Doctrina Socială a Bisericii..

Din martie 2018 este numit Cancelarul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș. Îl rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să-i dăruiască preoție sfântă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *