Actualitate Sport

HANDBAL – Preliminarii EURO – România întâlnește Lituania la Târgoviște

Naționala masculină de handbal a României întâlnește joi (ora 18.00), în Sala Polivalentă din Târgoviște, selecționata Lituaniei, în primul meci al unei duble decisive pentru calificarea la Euro 2020. Învinși de Portugalia și Franța în primele două meciuri din preliminarii, tricolorii nu își pot permite alți pași greșiți.

Fără căpitanul Mihai Popescu (accidentat) – cel mai bun handbalist român în ultimii ani, extrema Vali Ghionea (retras de la națională) și cei mai buni jucători din Liga Zimbrilor (centrul Cristian Fenici – 2017 și interul Alexandru Csepreghi – 2018), absenți din motive personale, România schimbă generațiile, în tentativa de a juca din nou la un turneu final după două decenii.

Partidele România – Lituania (joi, 11 aprilie, ora 18.00) şi Lituania – România (duminică, 14 aprilie, ora 16.30), din preliminariile CE 2020 vor fi în direct la TVR 1. Singurul jucător care activează la CS Minaur și face parte din lotul național este Călin Căbuț.

La Euro 2020, găzduit de Austria, Norvegia şi Suedia, se califică în premieră 24 de echipe (faţă de 16 până acum). În afară de ţările gazdă, mai este calificată şi campiona europeană en-titre, Spania. În preliminarii, sunt 8 grupe, primele două echipe din fiecare grupă se califică la turneul final. Pe lângă acestea, mai merg la turneul final 4 formaţii de pe locul 3, cu cel mai bun punctaj din cele 8 grupe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *