Sport

HANDBAL – JUNIOARE 3 – Marta Baia Mare, vicecampioana Romaniei, dupa un joc – furtuna de adrenalina (VIDEO si GALERIE FOTO)

Foto: CS Marta, vicecampioana Romaniei (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Vezi GALERIE FOTO
Clubul Sportiv Marta Baia Mare este vicecampioana nationala a Romaniei, dupa ce handbalistele antrenate de Ioana si Ioan Marta au pierdut cu 18-19 finala disputata azi in compania LPS Slatina. O finala pe muchie de cutit din prima pana in ultima clipa, destinatia medaliilor de aur fiind decisa practic in ultimele secunde de joc. Oftand dupa aur, dar apreciind si argintul, asa s-au declarat cei de la CS Marta Baia Mare dupa finala.

Cele doua adversare din finala se intalnisera si in serii, atunci victoria revenind echipei din Slatina cu 23-20. Azi meciul a fost unul extrem de echilibrat. In prima repriza echipa oaspete are avantaj de cate un gol, fara a putea sa se desprinda mai consistent de baimarence. CS Marta se duce la maximum trei goluri avantaj (8-5, min 17; 9-6, min. 23), diferenta la care de altfel se si termina primul act: 10-7.

In debutul reprizei secunde handbalistele din Slatina se apropie la un gol (10-9). De la 11-10, baimarencele duc scorul la 14-10, o diferenta care se reface in minutul 12 al actului 2: 16-12. Antrenorul de la LPS cere time out, iar sfaturile sunt de… aur: echipa din Slatina egaleaza la 16 si relanseaza lupta. La acest scor, in echipa gazda sunt dictate doua eliminari, iar fazele se precipita. Din toata furtuna de adrenalina a ultimelor secunde, Slatina iese invingatoare cu 19-18. 

Foto: LPS Slatina (c) eMaramures.ro

“Consider ca a fost o experienta frumoasa din care am invatat multe si ne bucuram pentru locul 2. Le felicitam pe fetele de la Slatina pentru locul 1 si asteptam sa ne luam revansa. Stim ca putem mai mult, mereu este loc de mai bine, dar un lucru am dovedit la acest turneu: ca suntem o echipa cu adevarat“, a considerat Corina Mara.

Diagnosticata cu ruptura de ligamente interioare incrucisate, Adnana Pop, capitanul junioarelor 3 de la CS Marta, s-a operat in 14 mai si a asistat la meciurile echipei ei din tribuna. “Am mai participat la turnee finale, dar jucand in teren. Acum, in tribune, a fost mai greu. Dare fetele au stiut ca sunt alaturi de ele. Capul sus: locul 2 este unul de frunte si el!”, a declarat Nana.

“A fost un joc foarte frumos, oricare dintre echipe putea castiga, uneori, insa, mai intervine si soarta. Mi-am dorit din suflet aurul, dar ma declar multumita si de argint date fiind pierderile de jucatoare pe care le-am suferit in acest an. Am fost o adevarata echipa. Dar oftez dupa aur, mi l-am dorit foarte mult, am fost atat de aproape“, a considerat Ioana Marta, antrenor CS Marta.

CS Marta Baia Mare, in finala de azi: Avram, Pop, Mares 1, Canta 6, Vlad, Pricop, Mara 3, Filip 5, Pacurar, Nastase (9 interventii), Erdei, Cristescu 1, Rad, Nagy (10), Panici, Crainic (2). 

Foto: CS Marta, vicecampioana Romaniei (c) eMaramures.ro


Echipe participante
Seria 1:
CSS Tulcea, CSM Ploiesti, CSS Caracal, CSS Viitorul 1 Cluj;
Seria 2: Extrem Baia Mare, Marta Baia Mare, CSS Hunedoara 1, LPS Slatina ;

Rezultatele meciurilor in serii
Etapa I
CSS Tulcea – CSS Viitorul 1 Cluj 26-27
CSM Ploiesti – CSS Caracal 16-21

Etapa a II-a
CSS Viitorul 1 Cluj – CSS Caracal 21-22
CSS Tulcea – CSM Ploiesti 20-20

Etapa a III-a
CSM Ploiesti – CSS Viitorul 1 Cluj 23-19
CSS Caracal – CSS Tulcea 22-22

Etapa I
Extrem Baia Mare- LPS Slatina 24-27
Marta Baia Mare – CSS 1 Hunedoara 30-23

Etapa a II-a
LPS Slatina – CSS 1 Hunedoara 29-17
Extrem Baia Mare- Marta Baia Mare 16-17

Etapa a III-a
Marta Baia Mare – LPS Slatina 20-23
CSS 1 Hunedoara – Extrem Baia Mare 19-26

Meciurile de clasament
– locurile 7-8:
CSS Tulcea – CSS Hunedoara 26-28;
– locurile 5-6: Viitorul 1 Cluj – Extrem Baia Mare 23-26;
– semifinala 1: CSS Caracal – CS Marta Baia Mare 13-19
– semifinala 2: CSM Ploiesti – LPS Slatina 13-20
– locurile 3-4: CSS Caracal – CSM Ploiesti 25-13
– locurile 1-2: CS Marta Baia Mare – LPS Slatina 18-19

Echipa turneului final
– portar:
Elena Nagy (LPS Slatina)
– extrema stanga: Marcisa Verde (LPS Slatina)
– pivot: Florica Madalina (CSS Tulcea)
– extrema dreapta: Anca Talu (CSS Caracal)
– inter stanga: Raluca Petrus (CSS Viitorul Cluj)
– centru: Alexandra Filip (CS Marta Baia Mare)
– inter dreapta: Andreea Tecar (Extrem Baia Mare)
– cel mai tehnic jucator: Gabriela Focar (LPS Slatina)
Sursa: Ramona-Ioana Pop