Sport

HANDBAL – Handbal Club Zalau a castigat Trofeul Maramures, editia 12 (VIDEO)

Foto: Gheorghe Tadici (c) eMaramures.ro.Vezi VIDEO
Handbal Club Zalau a castigat in premiera Trofeul Maramures astazi, dupa ce a obtinut trei victorii in trei partide. A fost a 12-a editie a trofeului. Au evoluat echipele Bekescsabai Elore NKSE (Ungaria), U Jolidon Cluj, HC Zalau si HCM Baia Mare. Baimareanca Eliza Buceschi a castigat doua premii, pe cel de Miss Trofeul Maramures si pe cel de golghetera competitiei (cu 19 goluri reusite). Valeria Bese de la HC Zalau a fost cotata cea mai buna jucatoare a turneului. Veress Zsuzsanna de la Bekescsabai Elore NKSE a fost aleasa cel mai bun portar. Universitatea Jolidon Cluj a primit premiul pentru Fair Play. Atat antrenorul echipei gazda, Costica Buceschi, cat si antrenorul echipei castigatoare, Gheorghe Tadici, au considerat ca acest turneu a fost util.

“Meciuri foarte bune, cu echipe puternice din campionatul nostru si cel al Ungariei. Este ultimul test inaintea reluarii campionatului. Am incercat sa rulam tot lotul cu care vom aborda restul campionatului. Am avut meciuri bune si mai putin bune, dar a fost un turneu util pentru ca am reusit sa vad toata echipa la joc, minus doua jucatoare, Cetateanu si Puiu, care sunt accidentate. De la meciul cu Roman pana acum nu am avut echipa completa – jucatoare la lot, jucatoare accidentate – si inca nu am reusit sa stabilim formula ideala de echipa. Speram ca in urmatoarele saptamani sa ne punem la punct cu faza de atac, unde avem cateva sincope. Sper ca toate jucatoarele sa fie sanatoase si sa dea cat mai mult pentru ca doar asa vom obtine rezultatele pe care ni le dorim cu totii”, a mentionat pentru eMaramures Costica Buceschi, antrenorul echipei HCM Baia Mare.

Gheorghe Tadici, antrenorul HC Zalau, a declarat pentru eMaramures: “Fiecare echipa este acum la finalul pregatirii. Slefuim pentru campionatul care urmeaza. Luna ianuarie este una foarte grea, cu cinci jocuri in decurs de 18 zile. Este un program pe care, cel putin eu, nu-l inteleg. Stam in prima parte a lunii ianuarie pentru ca apoi sa jucam dupa sistemul sambata, miercuri, sambata. Pentru jucatoare eu cred ca este o lipsa de respect. In alta ordine de idei cred ca turneul a prins foarte bine tuturor jucatoarelor. Fiecare echipa si-a dorit sa castige si disputele au fost aprige. Cred ca toata lumea are de castigat dupa acest turneu. Din punct de vedere organizatoric ii felicit pe cei din Baia Mare”. 

Rezultate Trofeul Maramures, editia a XII-a
HCM Baia Mare – U Jolidon Cluj 23-19
HC Zalau – Bekescsabai Elore 29-18
HC Zalau – U Jolidon Cluj 29-26
HCM Baia Mare – Bekescsabai Elore 21-23
U Jolidon Cluj – Bekescsabai Elore 29-24
HCM Baia Mare – HC Zalau 21-22

Clasamentul turneului
1. Handbal Club Zalau 3 3 0 0 80-65 6
2. HCM Baia Mare 3 1 0 2 65-64 2
3. Universitatea Jolidon Cluj 3 1 0 2 74-76 2
4. Bekescsabai Elore NKSE 3 1 0 2 65-79 2

Premii speciale
Cel mai bun portar al turneului: Veress Zsuzsanna – Bekescsabai Elore NKSE
Golghetera turneului: Eliza Buceschi (19 goluri) – HCM Baia Mare
Cea mai buna jucatoare a turneului: Valeria Bese – HC Zalau
Trofeul Fair Play: Universitatea Jolidon Cluj
Trofeul Miss Turneu: Eliza Buceschi – HCM Baia Mare
Premiul special al HCM Baia Mare: Simi Marcovici, seful galeriei baimarene

Castigatoarele Trofeului Maramures
4 trofee – HCM Baia Mare
3 trofee – Universitatea Jolidon Cluj
1 trofeu – Handbal Club Zalau, Handbal Club Dunarea Braila, Hodmezovasarhely (Ungaria), Rulmentul Brasov, Ferencvaros Budapesta (Ungaria)

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop