Sport

HANDBAL. Desi curtat de nationala de seniori, pentru Ion Craciun Minaur ramane prioritatea numarul 1

Antrenorul principal al echipei HC Minaur Stiinta CSM Baia Mare, Ion Craciun, este una din optiunile formulate de Petru Ghervan – selectionerul nationalei de seniori a Romanie – pentru postul de secund (alaturi de Sorin Toacsen). O alta varianta de secund formulata de Petru Ghervan este Constantin Stefan, de la HC Odorhei. Niciunul dintre cei doi nu a dat un raspuns defintiv celui care indeplineste rolul de antrenor principal al Romaniei din 12 octombrie, cand a fost numit de Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal, dupa ce asigurase interimatul ulterior suspendarii lui Aihan Omer.

Antrenorul Minaurului, Ion Craciun, a confirmat propunerea venita dinspre selectionerul Romaniei si a recunoscut ca nu a dat, inca, un raspuns cert: “Intr-adevar am fost intrebat daca mi-as dori sa lucrez la nationala de seniori. Am fost placut surprins, trebuie sa marturisesc: cine nu si-ar dori sa lucreze la nationala?! Doar ca pentru asa ceva iti trebuie liniste, iar la club avem destule probleme in momentul de fata. Am avut un inceput dificil de campionat, din care, inca, nu ne-am revenit. Mi-e greu in aceste conditii sa ma impart. Nu pot abandona problemele echipei si sa plec la nationala, pentru ca – pentru mine – Minaur este prioritatea numarul 1. Sunt onorat de propunerea venita dinspre Petru Ghervan si ma voi consulta atat cu presedintele executiv al clubului, Radu Mare, cat si cu presedintele onorific, Lascar Pana, in acest subiect, inainte de a da raspunsul definitiv”.

Reamintim: chiar daca ar fi un debut pentru Ion Craciun postura de antrenor secund la nationala de seniori a Romaniei, actualul antrenor al Minaurului s-a ocupat la nivel national de generatia 1986/1987, pe care a antrenat-o de la nivelul de juniori pana la iesirea din etapa de tineret. Ramane ca Ion Craciun sa formuleze un raspuns definitiv pentru Petru Ghervan dupa revenirea nationalei Romaniei din Ungaria.

In perioada 22-25 octombrie, la Oradea, s-a reunit lotul Romaniei, din care face parte si minauristul Alexandru Stamate. Din 25 si pana in 28 octombrie, pregatirea nationalei continua in Veszprem (Ungaria). In perioada 29-31 octombrie, Romania participa la turneul amical dotat cu Cupa Panonia, turneu la care Romania va intalni reprezentativa Serbiei (in 29 octombrie, de la 21.00), a Tunisiei (in 30 octombrie, de la 17.00) si a Ungariei (in 31 octombrie, de la 13.00).
Sursa: Ramona-Ioana POP