Sport

HANDBAL. Cynthia Tomescu de la Extrem si Diana Puiu de la CSS 2 – primele achizitii ale sezonului pentru Stiinta HCM Baia Mare (VIDEO)

Cynthia si DianaVezi VIDEO
Pivotul Cynthia Tomescu (de la Extrem Baia Mare) si interul Diana Puiu (de la CSS 2 Baia Mare) sunt transferurile anuntate azi de conducerea Stiinta HCM Baia Mare. Ambele jucatoare sunt la final de juniorat si au semnat contracte cu gruparea baimareana pana la varsta de 23 de ani. Cynthia este medaliata cu bronz in acest an in Campionatul National de junioare I, in timp ce Diana Puiu este campioana nationala la acelasi nivel de varsta si a fost cooptata in echipa turneului final, drept cel mai bun inter stanga. Daca Cynthia este baimareanca, Diana a venit in urma cu un an de la Drobeta Turnu Severin.

Nicolae BudS-au cautat solutii financiare pentru pastrarea Cameliei Balint si a Melindei Geiger

“Suntem in curs de definitivare a lotului, preocuparea noastra este largirea lotului” a mentionat Nicolae Bud, presedintele Stiinta HCM Baia Mare, care a admis ca actualul context economic nu este unul prielnic pentru mari achizitii: “Principala noastra preocupare in aceasta perioada a fost gasirea de resurse financiare pentru a pastra la echipa cele mai titrate jucatoare ale echipei. Nu se pune nicio problema in cazul Cameliei Balint si am ajuns, speram, la un consens cu un finantator in ceea ce o priveste pe Melinda Geiger”.

Eliza Buceschi, curtata pentru un transfer definitiv

Discutii s-au purtat si cu antrenorul Costica Buceschi, dar si cu jucatoarea Carmen Buceschi, ambii aflati la final de contract. De asemenea, se tatoneaza intens terenul in vederea cooptarii Elizei in “familia” Stiinta HCM Baia Mare. “Noi vrem un transfer definitiv, dar probabil ca nu se va putea…” a mentionat Bud. Facand referire la primele transferuri spre echipa, Bud a marturisit: “Speram sa se incadreze bine in formula noastra de echipa si sa ofere prin prestatia lor din teren satisfactia de care publicul iubitor de handbal are nevoie”.

Ioan BabanSaracia din lada de zestre obliga la orientarea spre junioarele baimarene

Daca vrei sa te bati acolo sus, prin plecarea lui Amariei, Popovici, Kovacs si Buceschi a lasat un gol atat din punct de vedere sportiv, cat si din punctul de vedere al microclimatului vestiarului. Ne-am fi dorit si mi-as dori macar un portar cu experienta si un inter stang, dar posibilitatile noastre nu sunt de a aduce jucatoare valoroase. In situatia aceasta singura noastra sansa este sa incercam sa exploatam bine ceea ce avem noi aici, in Baia Mare, centrele de junioare din Baia Mare. Nu este o solutie pentru a le inlocui pe cele ce vi le-am spus inainte, care au 10-20 de handbal…” a suspinat tehnicianul Ioan Baban, care a mentionat ca urmeaza a se semna un contract de colaborare cu CSS 2 Baia Mare pentru a lua de acolo cateva jucatoare.

Baban are in vizor junioare de perspectiva si din alte centre

“Mergand pe aceasta idee de a specula resursele noastre din Baia Mare, junioarele I de la CSS 2 vor efectua un cantonament impreuna cu noi la Izvoare. Ca sa vorbim aceeasi limba” a punctat Baban, care a mentionat ca are in vizor si alte junioare de mare perspectiva: portrarul Denisa Dedu si centrul Andreea Pricopi de la CSS Dinamo Brasov , ambele cooptate in echipa turneului final de la juniori I; portarul Madalina Puscas de la CSS 2 Baia Mare; Andreea Arghir de la LPS Slatina. De asemenea, tehnicianul baimarean a marturisit ca nu vede sensul semnarii unui nou contract cu Zsanett Borbely, dat fiind ca este mai de perspectiva cresterea unui pivot tanar, precum Tomescu.

Cynthia si Diana, primele transferuri, asteapta cu emotie sa evolueze in prima liga

“Normal ca am emotii. Este un pas inainte ca si mine, ca sportiva. Sper sa ma descurc. Am hotarat sa raman acasa, mi se pare mult mai bine. Este o echipa frumoasa, sper sa fie bine” a marturisit Cynthia Tomescu, jucatoare care a fost “curtata” si de antrenorul Tadici pentru Zalau. “Cred ca ma voi descurca. Voi face tot posibilul sa ma descurc. A fost obiectivul meu de acum un an, cand am venit in Baia Mare, sa raman aici. Mi se pare o echipa foarte buna si este un pas foarte mare pentru mine sa joc in Liga” a marturisit Diana Puiu.
Sursa: Ramona-Ioana Pop