Actualitate Sport

HANDBAL – CS Minaur poate scăpa de baraj chiar și cu o singură victorie

Liga Florilor se apropie de final și fiecare echipă își face calculele sale, în funcție de locul unde se află și maximum pe care-l poate ajunge. Echipa de fete a CS Minaur a avut un parcurs bun până în etapa a 15-a (inclusiv), după care a urmat o cădere bruscă și alte șase meciuri soldate cu tot atâtea eșecuri. Marele pumn în cap a venit de la meciul cu “U” Cluj, unde s-a pierdut la un gol diferență. Ne-a mai bătut și Bistrița acasă și uite așa am intrat în horă.

 

Însă nu vorbim de o horă a bucuriei, ci în hora celor care încearcă să scape de participarea în barajul de promovare-retrogradare. Cum Roman s-a retras din campionat, iar al doilea loc care duce în liga secundă va fi ocupat de Dunărea Galați sau de “U” Cluj Napoca. Clujencele vor juca acasă cu Galați chiar etapă ce vine, iar o eventuală victorie le-ar scăpa de griji.

 

Pentru un al doilea loc de participare la baraj (Clujul sau Galați vor ocupa celălalt – echipa care nu retrogradează direct) se bat acum patru echipe: Dunărea Brăila, CSM Slatina, CS Minaur Baia Mare și Gloria Buzău.

CS Minaur are 25 de puncte și mai are de jucat cu Buzău (deplasare), Craiova (acasă), Corona (deplasare), Zalău (deplasare) și CSM București (acasă). Teoretic, după calculele hârtiei, am putea pierde toate cele cinci partide rămase de jucat. La fel însă, cu o mobilizare exemplară, s-ar putea scoate ceva de la Buzău și acasă cu Craiova.

 

CSM Slatina (23 puncte): acasă cu CSM București, deplasare la Galați, acasă cu Brăila și deplasare la Vâlcea. Pot fi trei puncte cu Brăila, iar meciul cu Galați va fi unul tare doar dacă Galați bate la Cluj.

Buzău (20 puncte): acasă cu Minaur, deplasare Zalău, acasă cu CSMB, deplasare Galați, acasă Brăila. Este foarte important pentru noi meciul direct. Avem însă și mari dubii că am putea scoate prea multe de acolo, pentru că nici șeful arbitrilor nu e din Baia Mare.

Brăila (20 puncte): deplasare Cisnădie, acasă “U” Cluj, deplasare Slatina, acasă cu Bistrița, deplasare la Buzău. Echipa lui Relu Roșca a avut un retur foarte bun, în care s-a îndepărtat de locul retrogradabil.

 

Problema nu este neapărat la o echipă sau la alta, ci și la oamenii cu fluier și la ghidușiile care se petrec în absolut fiecare final de campionat. Apar victorii surprinzătoare, eșecuri și mai surprizătoare. Până la urmă, sperăm ca CS Minaur să nu ajungă la mâna altora. Pentur că nu te poți juca nici măcar în barajul de promovare-retrogradare, chiar dacă echipe din Liga a doua nu au nicio șansă în mod normal în fața celor de prima ligă. Dar e suficient să ai vreo două indisponibilități, să nu trratezi meciul cum trebuie, o brigadă de arbitri ostilă și ți se duce de râpă munca de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *