Actualitate

Grijă mare! Se fură banii direct de pe card! Cum procedează hoţii

Românii trebuie să fie în alertă pentru că hoții au găsit soluția pentru a fură bani direct de pe card.

Pentru că majoritatea cardurilor au sistemul Contactless, prin care poți efectua plăti fără a mai introduce codul PIN, hoților le este foarte ușor să sustragă bani fără să va dați seama.

Chiar dacă suma maxim admisă pentru plata prin Contactless este de 100 de lei, prin apropierea repetată a cardului de dispozitiv se pot face plăti multiple.

Pe o pagină de Facebook a fost postată o poză în care se vedea cum operează hoții de carduri.

Alături de fotografia respectivă a fost postat și un mesaj de avertizare pentru toți oamenii: „Mare grijă la pos-urile mobile din mijloacele de transport, mai mulți indivizi se plimbă cu ele în mână și fură bani de pe carduri. Grijă mare”.

În poză se vede cum un tânăr avea în mână un POS prin care sustrăgea banii oamenilor, fiind neccsar doar să atingă POS-ul de geantă sau zona unde se află portofelul. Iar cum în mijloacele de transport în comun de obicei este foarte aglomerat, încât oamenii stau lipiți unii de alții, nu le este deloc greu să facă asta.

După cum era de așteptat, comentariile nu au întârziat să apară, oamenii fiind indignați de ceea ce au văzut și de faptul că nu se mai simt în siguranță nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *