Actualitate

Gest extrem. Un preot şi-a dat foc în faţa Catedralei Neamului

Gest extrem al unui preot, care şi-a dat foc în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire a edificiului. Preotul incendiat se numeşte George Ciulei şi este din Constanţa. Acesta este nemulţumit că i s-a luat dreptul de a sluji.

În 2015, preotul a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia şoferul vinovat a murit.

După 12 ani de preoţie, preotul din judeţul Constanţa a intrat în vizorul autorităţilor bisericeşti, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”, deşi totul a plecat de la un accident rutier în care preotul a fost victimă, scrie Observator.tv.

Decizia Mitropoliei a venit după ce prima instanţă, cea de la Constanţa – Arhiepiscopia Tomisului, a luat aceeaşi hotărâre în anul 2016.

Părintele, revoltat de soluţia finală, i-a scris în urmă cu cinci zile o scrisoare Patriarhului Daniel, în care îi explică pe larg cazul său, solicitându-i o audienţă, scrie adevarul.ro.

Altfel, spune preotul disperat, pe 25 noiembrie o să-şi dea foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului. Până sâmbătă, 24 noiembrie, petiţionarul nu a primit nici un răspuns din partea Patriarhiei Române. „Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, şi-a încheiat părintele scrisoarea adresată PF Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *