Actualitate

Funcţionar public din Sighetu Marmaţiei, în incompatibilitate! Despre cine este vorba

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul unui funcționar public de conducere, din Sighetu Marmaţiei. 

 

Persoana respectivă este Liliana Cristina Ţiple, funcționar public de conducere (Șef birou) în cadrul Centrului Local Sighetu Marmației – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

 

“În exercitarea funcției de șef birou în cadrul Centrului Local Sighetu Marmației A.P.I.A. a aprobat 24 liste de plăți, semnând la rubrica „șef CL Sighetu Marmației” sumele calculate și stabilite pentru soțul și tatăl acesteia. De asemenea, persoana evaluată s-a implicat în procesul de aprobare a 31 cereri de finanţare depuse de soțul și tatăl acesteia.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, ale art. 11, alin. (1), și ale art. 12, alin. (2) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 66/2011, precum și prevederile art. 13 din Recomandarea nr. 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei”, se arată în comunicatul ANI.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *