Actualitate Sport

FOTBAL – Under 16 – Băimăreanca Daiana Oneț la primul gol pentru echipa națională

Selecționata feminină Under 16 a României a câștigat categoric al doilea joc din cadrul Turneului UEFA de Dezvoltare, pe care îl găzduim în această săptămână. Tricolorele s-au impus cu 4-1 în fața Moldovei, după un meci consistent.

 

Oaspeții au deschis scorul în minutul 28, prin Iuliana Colinc, însă reprezentativa noastrã a egalat înainte de pauză prin Aranka Orban (30). A doua repriză a aparținut României, care a mai punctat de trei ori, unul dintre goluri fiind marcat de jucătoarea Daiana Oneț, legitimată la Independența Baia Mare.

Următorul joc al tricolorelor U16, ultimul din cadrul turneului, este programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, împotriva Israelului.

 

România – Moldova: 4-1 (1-1). Au marcat: Orban (30), Cernitu (58, autogol), Mitri (67), Oneț (72) / Colnic (28)

România: Andreea Pencea – Florentina Istrate, Cristina Botojel (41, Brigitta Bencze), Edvina Ciontoș (60, Rita Mitri), Noemi Vincze (41, Viktoria Balazs) – Daiana Oneț – Aranka Orban, Roxana Mirea (72, Diana Rădoi) – Iustina Lupu (72, Adina Borodi), Elena Frîncu (41, Ioana Bălăceanu), Florentina Iancu. Antrenor: Irina Giurgiu

 

În primele două jocuri, care s-au disputat marți, 9 aprilie, Israel a învins cu 1-0 Moldova, iar selecționata noastră s-a impus cu 2-1 în fața Ungariei.

Viitoarea selecționată Under 17 a României se va afla în Grupa 2 și le va avea adversare pe reprezentativele Elveției, Turciei și Moldovei. Turneul de califiare va avea loc în Moldova, în perioada 19-25 septembrie 2019. La Turul de Elită se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două lucuri trei, lor alăturându-li-se și echipele Spaniei și Germaniei.

La EURO 2020, din luna mai, turneu găzduit de Suedia, merg cele șapte câștigătoare de la Turul de Elită plus echipa gazdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *