Stiri nationale

Focuri de armă asupra unui tren care circula pe traseul Reșița – Timișoara

Zeci de pasageri au trăit clipe de groază miercuri seara, în urma unui atac asupra unui tren care circula pe ruta Reșița-Timișoara. O femeie aflată în vagon susține că un glonț ar fi trecut pe lângă capul ei. Speriați din cauza zgomotului asurzitor, unii dintre călători s-au aruncat la pământ și nu s-au mai ridicat până când trenul a oprit în gară.
Poliția Transporturi Feroviare Reșița a fost sesizată printr-un apel la 112 referitor la faptul că asupra trenului Regiotrans 16.113 Timişoara – Reşiţa s-a tras din exterior un posibil foc de armă.

În data de 29.08.2018, ora 22.17, lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Reșița au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că asupra trenului de persoane Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord, automotor aparținând unui operator privat, s-a tras din exterior un posibil foc de armă, iar o alică a patruns prin geam, în compartiment.

Potrivit martorilor, evenimentul s-a produs imediat după ce trenul s-a pus în mișcare după ce a staționat în gara Colțan.

Echipa operativă deplasată la fața locului, din care a făcut parte și un polițist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe, urmând a se efectua o expertiză criminalistică.

Nu au fost persoane rănite. Cercetările continuă în vederea clarificării stării de fapt, sub coordonarea Parchetului competent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *