Actualitate

Festivitate. O urnă cu pământ din Cimitirul Comemorativ al ostașilor români din Baia Mare va fi depusă în Catedrala Încoronării din Alba Iulia

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Director al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, pentru cinstirea și omagierea faptelor înaintașilor de acum un secol și dintotdeauna, din Cimitirul Comemorativ al ostașilor români din Diviziile 6 și 7 Infanterie căzuți în luptele din nordul Transilvaniei a fost prelevată o urnă de pământ.

Aceasta marchează, simbolic, unitatea pământului și a neamului românesc. Urna a fost depusă în biserica militară a Garnizoanei Baia Mare, de unde va fi trimisă, la București, la sediul central al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” pentru a fi așezată, alături de cele prelevate din alte provincii istorice într-o urnă confecționată special și care va fi depusă, în cadru festiv de către reprezentanții structurilor organizatoare și a celor care au sprijinit desfășurarea activității, în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării din Alba Iulia, pentru a demonstra generațiilor viitoare că teritoriul românesc s-a așezat și stă pe osemintele eroilor ca pe umerii unor uriași.
navigate_before
navigate_next

Urna de pământ este însoțită de un act de autenticitate care a fost semnat de către autoritățile județene și locale, comandantul garnizoanei, reprezentantul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, veteran de război și președintele Filialei Maramureș a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *