Actualitate

Festivalul Castanelor merge mai departe! Vezi anunțul făcut de primarul Cătălin Cherecheș

Ediția din acest an a Festivalului Castanelor merge mai departe. Anunțul a fost făcut de către primarul Cătălin Cherecheș în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local. Acesta a aratat ca  firma care a câștigat licitația privind organizarea evenimentului a notificat Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare că nu va semna contractul din cauza presiunii mediatice la care a fost supus, tensiuni care au cauzat grave prejudicii de imagine si că autoritatea locală este decisă să organizeze ediția jubiliară a manifestării chiar si in aceste conditii.

Conform noului program, festivalul se va organiza în intervalul 28 septembrie-15 octombrie.

La finalul acestei săptămâni, activitățile cuprinse în cadrul Festivalului Castanelor vor avea loc atât pe bulevardul Unirii cât și în Piața Libertății din Centrul Vechi, urmând ca weekend-ul viitor acestea să se desfășoare doar în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare. Potrivit declarațiilor făcute de către primarul Cătălin Cherecheș, programul ediției din acest an va fi organizat de către Teatrul Municipal și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Chiar dacă evenimentul va avea loc, Cătălin Cherecheș a arătat că și-ar fi dorit ca din sumele alocate desfășurării manifestării să fie dotate cu mobilier și calculatoare.

„Mi-aș fi dorit foarte mult, la un moment dat, văzând cum se dezvoltă cultural alte orașe să facem alte lucruri mai utile din punct de vedere artistic și cultural pentru Municipiul Baia Mare. Spre exemplu, mi-aș fi dorit chiar acum ca din banii pentru Sărbătoarea Castanelor să facem achiziția pentru mobilier școlar complet nou de la clasa zero până la clasa a IV-a, să facem în fiecare școală câte un laborator de informatică pentru elevii care în clasa a VIII-a trebuie să dea testele de capacitate din tehnologia informației, respectiv să facem un cămin de bătrâni pentru aproximativ 80 de vârstnici, pe strada Valea Roșie, în fostul sediu al Clubului Minaur. Mi-aș fi dorit foarte mult să demarăm din acești bani inclusiv reabilitarea Pieței Revoluției. Aceste lucruri le vom face, dar simbolic mă gândeam cum facem să arătăm că punem punct unui eveniment care nu aduce nimic în dezvolatrea orașului și să facem lucruri care să aducă ceva. Sărbătoarea Castanelor nu se pliază pe ceea ce trebuie să aibă acest oraș din perspectivă culturală. Integrarea comunității rome nu trebuie făcută prin Sărbătoarea Castanelor!”a spus primarul Cătălin Cherecheș.

În cadrul ședinței de îndată, Cătălin Cherecheș i-a informat pe consilierii locali de faptul că cei care au adus un prejudiciu Municipiului Baia Mare vor fi acționați în instanță și se va recupera fiecare pagubă simțită și adusă chiar și altor entități.

Notificarea formulată de firma din Cluj, câștigătoarea licitației, aduce în atenția administrației locale motivele pentru care nu mai dorește să semneze contractul care prevede organizarea Festivalului Castanelor în acest an. Agresiune mediatică din partea unor entități media, exercitarea unei presiuni asupra societății, denigrarea și prejudiciul de imagine cauzat de unii reprezentanți mass-media, numărându-se printre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„Îi invităm pe comercianți să se instaleze începând de joi în zona bulevardului Unirii, respectiv a Pieței Libertății din Centrul Vechi, urmând ca să facem evenimentele culturale în măsura în care avem posibilitatea prin Teatrul Municipal și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania. Astăzi vom avea o întâlnire cu colegii din Consiliul Local pentru a completa perioada Sărbătorii Castanelor până la data de 15 octombrie, urmând ca inclusiv weekend-ul viitor comercianții care vor dori, la tarifele pe care le vom stabili împrpeună cu consilierii, tarife consistent mai mici, să se poată amplasa în zona Centrului Vechi, când vom avea și alte evenimente și să își poată completa veniturile.” a mai arata primarul municipiului Baia Mare .

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local Baia Mare, Cătălin Cherecheș a precizat că nu mai intenționează anul viitor să propună forului administrativ organizarea Sărbătorii Castanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *