Actualitate

Fără autorizaţie ! Zeci de unităţi de învăţământ din Maramureş nu au autorizaţie de la pompieri

Doar 14 unităţi de învăţământ din Maramureş au autorizaţie de la IS. Anunţul ingtijorator a fost făcut de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş . Situaţia este cu atât mai gravă cu cât până la începerea noului an şcolar a mai rămas o săptămâna, astfel că şansele că numărul să crească nu sunt foarte mari.

„Referitor la unităţile de învăţământ, la nivelul judeţului Maramureş, există un număr de 14 unităţi de învăţământ autorizate, care şi-au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu şi un număr de 35 care ar necesită acest act administrativ. Aş menţiona faptul că nu toate unităţile de învăţământ necesită autorizaţia de securitate la incendiu, având în vedere că legislaţia nu se aplică retroactiv”, au arătat reprezentanţii ISU Maramureş.

Potrivit acestora în perioada următoare vor fi efectiuate controale şi acţiuni de prevenire la unităţile de învăţământ, în scopul înlăturării unor stări de pericol iminent şi reducerea riscului de manifestare a unor situaţii de urgenţă.

Oficialii ISU au mai arată că obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu certifica la momentul obţinerii îndeplinirea la nivel de siuranta prin asigurarea unor condiţii tehnice impuse prin reglementări, însă nu elimina total posibilitatea izbucnirii unui incendiu.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie termenul până la care este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prelungit până la 30 septembrie, dată până la care care deţin obligaţia obţinerii acestui act administrativ nu vor fi dealtfel nici sancţionaţi contraventional, pentru nedetinerea acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *