Actualitate

Eveniment la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din localitatea Tîrșolț

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 17.00, Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din localitatea Tîrșolț, Protopopiatul Oaș.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Marcel Malanca, protopop de Oaș, Pr. Costin Petru, parohul bisericii din Tîrșolț, Pr. Horațiu Șoroni precum și alți părinți din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrior Grupului bizantin „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului condus de Arhid. Adrian Dobreanu.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură referitor la Postul Mare îndemnând credincioșii să fie mai rugători, să sporească duhovnicește înmulțind astfel rugăciunea, faptele bune și milostenia; iar toate acestea, încununată cu smerenia, aduce binecuvântare de la Dumnezeu.

După încheierea Sfintei Liturghii, Pr. paroh Costin Petru a mulțumit Preasfințitului Părinte TIMOTEI Sătmăreanul pentru prezență și pentru binecuvântarea acordată credincioșilor din comunitatea Tîrșolț; în semn de prețuire și recunoștință, părintele a dăruit ierarhului o icoană cu Sfântul Apostol Andrei și un coș cu flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *