Actualitate Religie

Episcopii greco-catolici Alexandru Mesian, Vasile Bizău și regretatul Ioan Dragomir au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Baia Mare

La Biserica greco-catolică „Sfânta Cruce” s-a desfăşurat, sâmbătă, cea de-a XX-a ediţie a concertului de colinde. Cu această ocazie, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a înmânat diplome de cetățeni de onoare episcopilor greco-catolici de Maramureș și Lugoj, dar și regretatului episcop Dr. Ioan Dragomir.

„Sunt oameni speciali care se nasc pentru a fi lumină pentru comunitățile din care fac parte. Sunt oameni care își dedică viața și activitatea pentru folosul celor din jurul lor. Sunt oameni care pun mai presus de orice credința în Dumnezeu și iubirea față de semeni.

Care ajută cu vorba, cu fapta, punându-și sufletul pe tavă în fața oricui aflat în nevoie. Oameni care au ajuns departe, dar au rămas aproape. Care se roagă necontenit pentru umanitate, pentru sufletul fiecăruia dintre noi. Acești oameni merită întreaga apreciere a comunității și privilegiul de a deveni cetățeni de onoare ai municipiului Baia Mare. Mi-a revenit deosebita onoare să mulțumesc și să onorez din partea comunității trei persoane deosebite, din păcate una dintre ele post – mortem. Am oferit din partea comunității noastre, cu prețuire, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare Preasfințitului Părinte Vasile Bizău, Episcop greco – catolic de Maramureș; Preasfințitul Părinte Alexandru Mesian, Episcop greco – catolic de Lugoj și regretatului Episcop Dr. Ioan Dragomir.

Cu această ocazie ne-am bucurat împreună și de tradiționalul concert de colinde, adevărat balsam pentru sufletele credincioșilor prezenți”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *