Licitaţia pentru atribuirea contractului a iscat discuţii aprinse la nivel local, pentru că au existat numeroase persoane care au arătat că Drusal nu are dotările necesare să se ocupe de salubrizarea întregului municipiu. În plus, au fost voci care au arătat că membrii comisiei de licitaţie ar favoriza societatea băimăreană în detrimentul clujenilor şi al firmei lui Silviu Prigoană.
Comentariile legate de onestitatea selecţiei ofertelor depuse de Drusal, Bratner şi Rosal au pornit şi de la durata mare de încredinţare a serviciilor. În urma analizei, comisia de evaluare constituită la nivelul Primăriei Baia Mare a preferat Drusalul, diferenţa dintre societatea băimăreană şi a doua clasată, clujenii de la Bratner, fiind de 1.100 de puncte.
Vasile Barbul, director în cadrul Primăriaie Baia Mare şi membru în comisie, a explicat că ofertele au fost cele care au contat. El a arătat că diferenţa mare dintre primele clasate dovedeşte că reprezentanţii Drusal au prezentat cea mai convenabilă ofertă, argumentând prin faptul că nu unul, ci mai mulţi membri ai comisiei au avut aceeaşi părere de vreme ce punctajul mare pe care îl puteau acorda era 390.
Raportul întocmit de comisie a fost aprobat şi de Consiliul Local Baia Mare. Cu toate acestea, se pare că reprezentanţii societăţilor din Cluj şi Bucureşti nu vor renunţa atât de uşor la luptă, fiind decişi să conteste rezultatul licitaţiei.
Sursa: Meda Muntean