Anul Centenarului

Discursul istoric al Seniorului Coposu. În urmă cu 28 de ani spunea un mare ADEVĂR – VIDEO

Acum 28 de ani, Seniorul Corneliu Coposu a avut unul dintre cele mai importante discursuri din viata lui. Pe drumul de la Bucuresti la Alba spunea apropiatilor lui ca este ” foarte emotionat sa transmita mesajul partidului lui Iuliu Maniu dupa atata timp de intuneric.” Din pacate, ce a urmat a aratat ca …intunericul nu s-a incheiat atunci.
Avem datoria sa nu ne lasam si sa ne luptam pentru o Romanie asa cum au facut-o si lasat-o inaintasii nostri martiri!

 

“Românii din Transilvania au trăit veacuri lungi şi grele, din puterea credinţei şi a conştiinţei în dreptul lor nepieritor de stăruinţe, despărţiţi între patru împărăţii. Dar n-au fost despărţiţi niciodată, în sufletul, în tradiţiile şi în limba lor. Puterea tradiţiei a ţinut aprinsă scînteia dragostei de neam şi încrederea în destinul românesc. Patrimoniul lor spiritual de supremă valoare a fost dorul de unire, pe care l-au strămutat într-o dreaptă biruinţă.

Peste toate neajunsurile şi suferinţele seculare, sufletul românesc neumilit şi neînfrînt a realizat la 1 Decembrie 1918 multrîvnita unitate naţională.

Drumul istoriei noastre a fost trudnic şi anevoios. De cînd trăim aici, din epoca de piatră, am cunoscut puţine zile senine. Înfrîngerile nu ne-au ocolit. De multe ori s-au năruit ceruri peste noi. Ara plătit amarnice tributuri, dar am fost convinşi câ un popor nu poate fi învins în lupta lui pentru libertate[…]” – Corneliu Coposu, Alba Iulia – 1 Decembrie 1990

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *