Intr-un studiu realizat recent de cercetatori chinezi se arata ca regimul vegetarian ar putea creste riscurile unor boli cardiovasculare, ca si formarea de cheaguri de sange, scrie site-ul maxisciences.com. Regimul vegetarian se caracterizeaza prin refuzul de a consuma carne, peste si orice produs de origine animala, cum ar fi laptele, branza si ouale. Printre avantajele acestui tip de alimentatie se mentioneaza satisfactia de a respecta drepturile animalelor, prevenirea obezitatii, a diabetului si a tulburarilor cardiovasculare.
Se pare ca acest ultim avantaj nu mai sta in picioare, conform studiului realizat de cercetatori chinezi, care arata ca, dimpotriva, regimul vegetarian ar putea creste riscul de a dezvolta astfel de boli.
Ca sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii s-au bazat pe mai multe articole publicate in ultimii 30 de ani, informeaza cotidianul Le Parisien. Ei au demonstrat ca vegetarienii sunt inclinati sa aiba o cantitate importanta de homocisteina in sange – este un aminoacid implicat adesea in bolile coronariene.
In plus, cei care adopta un stfel de regim au multe carente, indeosebi de vitamina B12, omega-3, fier si zinc, elemente importante in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Sursa: Agerpres