Vremea

De duminică, vremea se schimbă din nou. Meteorologii revin cu prognoza actualizată de Crăciun

La această oră, cea mai mare parte a României este acoperită cu strat de zăpadă. În jumătatea de vest, chiar, acest strat este unul consistent, depăşind 30 – 40 de centimetri, iar pe crestele montane, peste jumătate de metru.

Meteorologii spun, însă, că precipitaţiile vor scădea ca intensitate zilele ce vin.

“Astăzi vor mai fi ninsori pe arii restrânse. Iar mâine, aria se va restrânge şi mai mult în sudul, în centrul şi în nordul țării. Doar izolat vor apărea câteva fulguieli”, a declarat pentru Antena3 meteorologul Alina Şerban. Specialistul ANM spune, în schimb, că vremea se răceşte destul de mult.

“Temperaturile maxime vor fi negative în mare parte din ţară. Gerul e împărţit în toate regiunile ţării, dar va fi mai accentuat acolo unde este zăpadă consistentă. Dar şi în celelalte regiuni va fi rece, astfel că temperaturile vor fi negative ziua, în mare parte din ţară, cu valori de minus 5, minus 6 grade Celsius. În Moldova, la această oră, cele mai scăzute valori sunt în Crişana, acolo unde stratul de zăpadă este consistent.

Noaptea, temperaturile vor coborî sun minus 10 grade Celsius. Mâine noapte, miercuri, joi şi joi spre vineri, în mare parte a Moldovei, a Transilvaniei, prin Crişana şi Maramureş, vremea se mai încălzeşte puţin. Din weekend, se mai amestecă masa şi temperaturile cresc. Vor fi negative, dar nu cu mult sub zero grade Celsius”, a precizat Alina Şerban.

De duminică, însă, vremea se încălzeşte. Prognoza meteo de Crăciun anunţă temperaturi pozitive în majoritatea zonelor ţării.

“Temperaturile devin pozitive, adică 5, 6 grade Celsius. Stratul de zăpadă se va topi în majoritatea zonelor ţării”, a spus meteorologul ANM, care a precizat că în zonele montane este puţin probabil să avem zăpadă de sărbători.

Alina Şerban a mai spus că în vest, nord şi centru mai poate apărea poleiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *