Sport x-Sport

CURATENIE – Primarul Catalin Chereches, in vizita de lucru la bazele sportive recent primite in administrarea municipiului Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Dupa preluarea primelor cinci baze sportive din patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului in cel al Municipiului Baia Mare, administratia locala s-a apucat de conturarea unor planuri importante de dezvoltare pentru a readuce la viata atat zona vechiului strand, cat si realizarea unui parc sportiv pe bulevardul Unirii. Pana la realizarea investitiilor, primarul Catalin Chereches isi doreste ca, pe pista de atletism care este functionala, cel putin, sportivii dar si baimarenii sa isi poata desfasura activitatea sportiva in conditii civilizate. In acest sens au fost luate deja primele masuri. 

Aflat intr-o vizita de lucru la cele cinci baze sportive preluate in administrare, Catalin Chereches a aratat ca acelea care mai sunt functionale vor fi mentinute in conditii civilizate. Primele masuri in acest sens au fost deja luate pe pista de atletism.

“Deocamdata ma intereseaza sa fie curat, sa fie tunse buruienile de pe aici, sa vina in fiecare zi, de doua ori, cisterna si sa ude terenul de atletism, respectiv pista de atletism. Sa nu avem caini vagabonzi, sa nu avem gunoaie. De asemenea, trebuie sa vedem cum rezolvam cu instrainarea unor bucati de teren catre persoane private. Sa vedem cum s-a facut acest lucru de catre primarie pentru ca vedem ca vestiarele si inca o bucata de teren apartin unui italian care a primit de la primarie o bucata de teren acum multi ani. Foarte interesant ca foarte multe cadouri a dat primaria asta dar cadourile acestea nu au mers spre interesul si spre o viata mai buna a cetateanului. Asadar, dorinta mea primordiala este sa functioneze intr-un mod civilizat acest spatiu si mai mult decat atat, in primavara sa facem proiectul pentru un parc sportiv aici, in zona bulevardului Unirii. Chiar daca nu va fi asa cum mi-as fi dorit”, a mai adaugat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 


Catalin Chereches a aratat ca, pentru zona Salii Sporturilor, Administratia Publica Locala a gandit initial un plan de dezvoltare pentru un adevarat complex sportiv care sa cuprinda o sala polivalenta multifunctionala cu o capacitate de 7.000 de locuri precum si un centru de natatie si un Aqua Park. Doar ca planurile acestea au fost date peste cap de catre reprezentantii Ministerului Sportului si Tineretului care au hotarat sa dea autoritatii baimarene spre administrare doar Sala Sporturilor “Lascar Pana” si terenul de atletism. Zona fostului Strand Municipal va fi amenajata total si in cel mult doi ani aceasta va fi transformata intr-o baza sportiva si de agrement impecabila. 


“Astazi, mi-am dat seama ca strandul nu a fost chiar atat de rau gandit. Zona de bazine in aer liber a fost bine gandita, bine asezata si cred ca ne va fi foarte usor ca rapid in primavara anului viitor sa putem intra in lucrari si in reamenajari. Dar, pe langa asta, ne dorim inclusiv zona de bazine acoperite, zona de tratament, zona de Aqua Park pentru copii dar si dotari cum ar fi restaurant, zona de servire a mesei dar si, de ce nu, reabilitarea salii de sport si crearea unor conditii inclusiv pentru parcare, reabilitarea intr-un mod integrat in raport cu stadionul a terenului de antrenament astfel incat sa ne putem, intr-un an, doi, mandri cu o baza sportriva si de agrement impecabila”, a mai declarat Catalin Chereches. 

Cele cinci baze sportive care au fost predate spre administrare catre Administratia Publica Locala a municipiului Baia Mare sunt Strandul municipal, caminul de gimnastica, sala de gimnastica, Sala Polivalenta “Lascar Pana” si terenul de atletism.

Sursa: Emm