Proiectul „Let’s do it Romania” care are ca scop curatarea de gunoaie a intregii tari intr-o singura zi merge ca pe roate in Maramures. Cartarea pe teren a fost finalizata, au fost incheiate parteneriate cu primariile si institutiile abilitate din judet, iar numarul de voluntari inscrisi in cadrul proiectului creste pe zi ce trece. De asemenea, voluntarii maramureseni care doresc sa participe la proiect se vor putea inscrie chiar si in 25 septembrie, la fata locului.
„In fiecare localitate avem cel putin doua – trei persoane care se ocupa de organizare. Avem semnate parteneriate cu primariile din judet, cu Garda de Mediu si cu numeroase ONG – uri. Cartarea este spre finalizare, mai trebuie doar puse in sistemul informatic mormanele de gunoi si pozele, dar traseele vor ramane deschise pentru cei care vor sa identifice mormane sau sa ne informeze pe noi in legatura cu acest lucru”, a spus Adrian Dan Pop, coordonatorul proiectului in Maramures.
Voluntarii mai comozi din fire sau cei care nu au acces la internet vor putea sa se inscrie si la fata locului. „Vom avea liste speciale la fata locului pentru ca toti cei care doresc sa ia parte la aceasta actiune sa o poata face”, a mai spus Adrian Dan Pop.
De asemenea, organizatorii campaniei in Maramures ii invita pe toti cei care doresc sa obtina informatii suplimentare despre proiectul „Let’s do it Romania” la infocenterul deschis in Baia Mare la etajul II a Casei Tineretului, care functioneaza zilnic, in intervalul orar 10:00 – 19:00.
La nivel national, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat un acord de parteneriat in vederea sprijinirii organizarii si implementarii proiectului „Let’s Do It, Romania!”, in perioada august-septembrie 2010. MDRT va promova actiunea „Let’s Do It, Romania!” in randul operatorilor economici din domeniul turismului, va comunica necesitatea gestionarii deseurilor conform normelor legale si va informa autoritatile publice din statiunile turistice din Romania cu privire la obiectivele acestui proiect.
“Let’s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste gestiunea corecta a deseurilor si aplicarea legislatiei de mediu. Proiectul isi propune curatarea arealelor naturale de pe teritoriul intregii tari intr-o singura zi, 25 septembrie 2010, in derularea acestei actiuni fiind cooptati un numar mare de voluntari, cetateni si institutii publice.
Sursa: Andrei Gherghel