Vremea

Cum va fi vremea în Maramureş astăzi

Ziua de marți se caracterizează prin vreme în general frumoasă, dar și cu șanse de precipitații, mai ales spre seară. Vântul va fi în general slab, cu intensificări locale. Noaptea, minime de la 7 la 9-13 grade şi cer de la variabil la mai mult senin.

  • Baia Mare: 27 ° C
  • Sighetu Marmaţiei: 25 ° C
  • Vișeu de Sus: 23  ° C
  • Târgu Lăpuș: 24 ° C
  • Borşa: 22 ° C

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera va fi schimbătoare, iar ploile vin din când în când şi vor fi destul de slabe. E posibil să se mai răcorească un pic. Şi la noapte mai vin câteva reprize de ploaie.

Înnorări şi ploi locale găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Luni a apărut soarele trecător, luni vremea va fi destul de neplăcută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem exact aceeaşi situaţie, un plafon jos de nori şi ploi locale. Temperaturile sunt modeste, dar se apropie de valorile normale ale perioadei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă şi temperaturi mai mari ca luni. Ploile apar doar în zona de munte.

Vreme caldă şi mult soare avem şi în ţinuturile vestice. Nu sunt probleme nici cu vântul, nici cu ceaţă. Vreme bună avem şi în Transilvania, se încălzeşte uşor faţă de luni şi o să plouă doar în vecinătatea munţilor.

În Oltenia, vreme frumoasă şi mai caldă decât în statistici. La câmpie se înseninează complet. Nu prea apar schimbări nici în ţinuturile sudice: vreme caldă, vânt domol şi ceva înnorări peste zi. Şansele de ploaie sunt destul de slabe.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, zilele frumoase continuă. În prima parte a zilei avem atmosfera agreabilă, mai târziu se va înnora temporar, dar sunt slabe şanse de ploaie. Barometrele vor arăta o presiune atmosferică în creştere, iar maxima ajunge tot pe la 28 de grade, ca şi luni.

Şi miercuri mai apar ceva nori de ploaie, vântul devine activ şi presiunea atmosferică va coborî uşor. Joi, prindem vreme frumoasă, temperaturi comparabile cu cele de azi şi înnorări sporadice. Vineri percepem o nouă încălzire, maximă atinge 30 de grade şi avem soare toată ziua.

LA MUNTE

La munte: vreme bună în general. Doar în zona Orientalilor mai pot apărea ceva ploi. Vântul va fi destul de insistent în zona crestelor, în special în Meridionali şi în masivele estice, iar temperaturile sunt în limitele obişnuite perioadei.

Miercuri domină timpul frumos, dar în zona Carpaţilor de Curbura sunt aşteptate averse, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Joi prindem vreme frumoasă în toate masivele.

La fel va fi şi vineri. Soare, vreme bună, vânt activ şi ceva mai cald decât în mod normal la jumătatea lui septembrie.

LA MARE

Pe litoral, instabilitatea persistă. Pe Marea Neagră se menţine zona de presiune scăzută şi de aici vin ploile în regiunile estice ale ţării, inclusiv pe litoral. Marți, vremea va fi schimbătoare, vedem soarele dimineaţa şi se va înnora mai târziu. Ploile apar după prânz şi pe timpul nopţii, vântul va fi destul de intens, iar temperaturile modeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *