Politica

Cum se pregătesc liberalii maramureşeni pentru alegerile europarlamentare

Liberalii maramureşeni susţin că sunt pregătiţi pentru alegerile europarlamentare şi cunosc deja profilul candidaţilor care se vor regăsi pe liste. Mai mult, liderul PNL Maramureş a explicat într-o conferinţă de presă că a “bătut la pas” tot judeţul pentru a lua pulsul electoratului. 

“Știți foarte bine că România astăzi deține președinția rotativă a Uniunii Europene. PNL este pregătit pentru alegerile europarlamentare, iar până la 15 februarie vom avea și o listă de europarlamentari, pe care PNL o va propune și cred că din liderii pe care PNL le are și cadrele pe care PNL le are, vom găsi cele mai bune soluții ca această listă să fie una ofertantă pentru Electorat. Totodată vreau să spun că din punctul nostru de vedere europarlamentarii trebuie să fie acei oameni bine pregătiți, care cunosc politicile europene și geostrategice și care pot să aducă valoare României în Parlamentul European.

Aici nu vorbim de o politică regională, locală, sau nici măcar națională, ci de una europeană. Aceste alegeri se desfășoară într-un moment dificil în UE, în același timp cu Brexitul, cu negocierea bugetului pentru 2021, cu alte provocări pe care UE le are. De aceea PNL va încerca să vină cu o ofertă cât mai bună și cu soluții europene cât mai clare.

În județul Maramureș, noi cred că suntem suficient de bine pregătiți pentru alegerile europarlamentare și și pentru prezidențiale. Am reușit în cursul anului trecut să batem comună cu comună, oraș cu oraș, să umblăm tot județul și să ne întâlnim cu cetățenii, să luăm pulsul comunității locale, iar ce am făcut anul trecut se va vedea cu siguranță într-un scor foarte bun anul acesta”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş.

În ceea ce priveşte alegerile locale de anul viitor, chiar dacă sunt mai bine de 12 luni până la momentul la care alegătorii maramureşni se vor prezenta la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii judeţenim listele de candidaţi sunt deja făcute.

Referitor la candidaturile pe care le-am anunțat deja la sfârșitul anului trecut. Avem desemnați deja peste 30 de candidați pentru alegerile locale la primăriile din județ, sunt primari în funcție, primarii care au demonstrat că pot să gestioneze foarte bine forurile și dezvoltarea unei comunități locale, atât prin atragere de fonduri europene, cât și printr-un management foarte bun pentru comunitățile locale. Acești primari cu siguranță vor fi cu toții realeși pentru un nou mandat și suntem foarte optimiști de acest lucru. Totodată mai sunt și alți candidați pe care i-am selectat, care cu toții au experiență politică foarte bună, sunt profesioniști în domeniile din care provin și cu siguranță vor face o figură foarte frumoasă la alegerile locale. În cursul acestui an vom veni și cu alte nominalizări în ceea ce privește UAT-urile din Maramureș.

Am început procedura de selecție a candidaților pentru Consiliul Județean și aici mă refer la consilierii județeni. Avem peste 35 de colegi, lideri județeni și locali din județul Maramureș care și-au exprimat deja intenția pentru a candida pentru un loc în CJ Maramureș. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să arate faptul că PNL va veni la alegerile locale cu o ofertă foarte bună pentru județul Maramureș și sunt convins că vom câștiga Consiliul Județean Maramureș”, a mai spus Ionel Bogdan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *