112

Cum arată fabrica de condimente din Alba Iulia după incendiul devastator. Au rămas fără locuri de muncă sute de oameni

Imagini dezolante în urma incendiului care a provocat pagube uriașe la fabrica de condimente Supremia-Solina din Alba Iulia. Hala de aproape 10.000 de metri pătrați s-a transformat într-un munte de fiare care s-au prăbușit peste utilajele făcute scrum. Sute de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Prefectul județului Alba a precizat că sunt în lucru probe privind emisiile degajate în urma incendiului.

„Din primele verificări se pare că nu există probleme care să pună în pericol viața și sănătatea persoanelor. În urma unui incendiu sunt degajate în aer monoxid de carbon, benzen, substanțe plastice arse”, a declarat prefectul județul Alba, Dănuț Hălălai, conform alba24.

Reprezentanții ISU Alba susțin că fabrica dispunea de autorizație ISU privind securitatea la incendiu. „Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securității la incendiu, fiind controlat ultima oară în luna septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore”, a explicat inspectorul șef al ISU Alba, Adrian Buia, pentru sursa citată.

În urma incendiului de proporții, cetățenii din Alba Iulia au fost sfătuiți prin intermediului sistemului Ro-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. Norul de fum provocat de foc și-a schimbat direcția și s-a îndreptat spre oraș.

„Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor”, se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Iniţial, localnicii au fost avertizaț de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineață, în jurul orei 6:20, la fabrica de condimente Supremia-Solina din Alba Iulia. Zeci de pompieri mobilizați din patru județe s-au luptat mai multe ore cu flăcările care au mistuit întreaga fabrică

Cine este proprietarul fabricii de condimente distruse de incendiu

Grupul Solina a devenit cel mai mare producător de condimente din România, după ce a cumpărat fabrica Supremia din Alba Iulia în urmă cu un an și jumătate. Potrivit sursei citate, Supremia Grup a fost o companie construită de omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an și jumătate, afaceristul a vândut fabrica Grupului Solina pentru o sumă care nu a fost făcută publică Fabrica avea aproximativ 300 de angajați, fiind considerată o afacere de succes în zonă. Înainte de a fi cumpărat de Solina, Supremia Grup era cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, și cu vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi. Odată cu fabrica, Solina a cumpărat și intrarea pe mai multe piețe, Supremia având filiale în Danemarca şi în Moldova, dar și deschidere pe piețe estice.

sursa foto, video alba24

 

One Response

  1. Interesant!
    Dacă avea autorizație ISU cum a luat foc?
    Sau aceste autorizati ISU sunt doar fumigene???
    Ori cu ori fără.. situația este aceeași…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *