Actualitate

Cristian Borcea s-a predat la Poliţie, în această dimineaţă, după ce noaptea trecută Instanţa Supremă l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

 

Cristian Borcea se află la IPJ Ilfov, unde s-a predat în jur de ora 6.00. Poliţiştii întocmesc documentele pentru încarcerare, fostul acţionar de la Dinamo urmând să fie transferat la Penitenciarul Rahova.

În această dimineaţă, Cristian Borcea s-a predat la Poliţie, după ce, noaptea trecută, Instanţa Supremă l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor unor terenuri din Mamaia.

În primă instanţă, Cristian Borcea fusese achitat.

Decizia luată de completul de la Înalta Curte este definitivă.

În dosar, DNA a susţinut că există un prejudiciu de 114 milioane de euro.

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre la 9 ani, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia. În același dosar în care e vizat fostul primar al Constanței au fost judecate 36 de persoane, între care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti şi foşti angajaţi ai Primăriei Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat acum la 5 ani de închisoare. În 2017, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a primit ani de închisoare cu suspendare.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008 într-un dosar privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro. Din această sumă 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna orașului Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *