Stiri nationale

Cresc salariile bugetarilor ! Vezi de când ar urmă să fie aplicată majorarea

 Toate salariile bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie. Anuntul a fost făcut de premierul Tudose care a mai precizat că se vor face  câteva “reglaje fine”, în special în sistemul de sănătate.

” Da, în mediul privat, salariile nu vor scădea, pot să crească chiar. În ceea ce priveşte angajaţii la stat, bugetarii, toate salariile vor creşte. Vom merge pe câteva reglaje fine, în special în sistemul de sănătate, acolo unde sunt nişte sporuri. Acolo au fost şi nişte exagerări, au recunoscut-o şi sindicaliştii, unde se ajungeau la salarii de patru ori mai mari. Lucrurile nu pot continua aşa. Ele vor intra în normalitate”, a declarat Tudose.

El a susţinut că această creştere a salariilor este sustenabilă.

Legat de Legea pensiilor, Tudose a spus că aceasta este finalizată şi că la acest moment ministrul Muncii lucrează la o estimare legată de timpul în care pot fi procesate cele cinci milioane de dosare.

“Este o lege bună care va duce la estimarea punctului de pensie, care va corecta nişte inechităţi. Va mai dura o vreme. Trebuie să începem şi calcul cu cei ieşiţi din pensie mai demult. Se lucrează la aceste lucruri. Impactul bugetar este unul destul de mare, dar ni-l permitem, pentru că vorbim de viaţa oamenilor, iar asta nu are costuri”, a adăugat Mihai Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *