Afaceri - Economic

Comerţ ilicit. Îmbrăcăminte, încălţăminte şi ţigări confiscate de poliţişti de la agenţi comerciali din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.


Poliţiştii au verificat activitatea a 49 de agenţi comerciali din cele două municipii, iar în urma controalelor efectuate au fost constatate 12 contravenţii şi o infracţiune de contrabandă. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 31.500 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii nr.12/1990 privind activităţile de comerţ şi O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea au fost confiscate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, ţigări pentru care nu au putut fi prezentate documente legale, în valoare de 850 lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 890 lei.

La activităţi au participat şi lucrători din cadrul Biroului Vamal de Interior Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *