Actualitate

CODUL RUTIER se modifică. Şoferii trebuie să știe

Veşti proaste pentru şoferi. Codul rutier s-ar putea schimba, iar şoferii şi-ar putea pierde permisul de conducere.

Potrivit Avocatnet.ro, dacă observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită șoferii la o examinare medicală. Astfel, conducătorii vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul. Acum, procedura nu prevede ce se întâmplă dacă șoferul nu se prezintă la examinare. Proiectul ce conține această propunere e pe agenda Camerei Deputaţilor.

arlamentarii vor să introducă o procedură mai clară referitoare la șoferii care suferă de afecțiuni care nu permit deținerea permisului de conducere. Practic, orice medic, nu doar cel de familie (așa cum e acum), va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (…), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, scrie în proiectul de act normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.

În maximum trei zile lucrătoare de la comunicare şoferii vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *