112

Cod portocaliu de ploi torențiale, prelungit în Maramureș

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi abundente, valabil in 18 judete din Transilvania, printre care și Maramureșul.

Valabil până la– 09.07.2018 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Răstoci – amonte confluență cu râul Lăpuș, Lăpuș – afluenții din bazinul superior și mijlociu, avertizarea vizând bazinele hidrografice aferente județelor Maramureș și Sălaj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: bazinele inferioare ale râurilor Agrij și Almaș, și bazinele superioare ale râurilor Cavnic și Brad (afluenți ai Lăpușului).

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *