Actualitate

Cine este poliţistul care anunță pe Facebook unde este amplasat radarul. „Noi nu suntem Bau-Bau”

Sebastian Drimbe, un polițist din Oradea, a devenit celebru, după ce a anunțat pe Facebook locul în care a amplasat radarul. Subofițerul e o prezență obișnuită în grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și crede că șoferii ar trebui să nu-i mai perceapă pe polițiștii din trafic ca fiind “dușmani”. 

„Echipaj pe Şoseaua Borşului lângă Peugeot. Ora 13.05” este mesajul însoțit de un selfie pe care Sebastian Drimbe l-a publicat pe grupul de Facebook Radare Oradea. Subofițerul din Oradea are 34 de ani și este tatăl a doi copii. Sebastian Drimbe este de peste 10 ani polițist, meserie pe care și-a dorit-o încă din copilărie.

„M-a atras uniforma şi ideea de a ajuta oamenii. Poate suna sforăitor, dar acestea sunt motivele”, a declarat polițistul Sebastian Drimbe, conform ebihoreanul. Agent de ordine publică cu atribuţii şi în trafic, Sebastian Drimbe a lucrat inițial la Poliţia Ştei. Din februarie 2018, a fost transferat mai aproape de Oradea, la Borș. Polițistul spune că cele mai multe probleme le are cu șoferii de camioane.

Unii întorc peste linia dublă continuă pentru a încera să evite coloana de mașini. De când lucrează în Poliție, Sebastian Drimbe spune că a auzit tot felul de scuze din partea șoferilor pentru a scăpa de amenzi. „Unul mi-a spus că se grăbea pentru că i-a murit tatăl, altul că şi-a internat la spital fetiţa de 4 ani. Suntem oameni, avem copii, probleme, înţelegem. Dar erau invenţii, le-am demonstrat şi i-am sancţionat. Ar fi trebuit să fie cinstiţi, pentru că noi nu suntem Bau-Bau”, a spus subofițerul, conform sursei citate. Recunoaște că nu o dată șoferii au încercat să-i ofere mită.

În decembrie 2017, pe când lucra la Poliția din Cetariu, a prins un orădean băut și fără permis, la volanul unui tractor neînmatriculat. Omul i-a oferit polițistului 1.000 de lei pentru a nu se alege cu dosar penal. „Omul a încercat şi nu i-a mers, ca să zic pe scurt”, spune poliţistul care şi-a anunţat colegii din Serviciul Anticorupţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *