Actualitate

Ceremonial Militar în Baia Mare, de Ziua Jandarmeriei Române

Azi, 3 aprilie a.c., pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Ziua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept.

Continuatori ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii au sărbătorit 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Istoria unei naţiuni este formată din oameni şi evenimente, iar cei 169 de ani care s-au scurs de când s-a constituit prima structură de jandarmerie, reprezintă o filă cu o semnificaţie aparte. Ea ne aduce aminte că noi, cei de astăzi suntem continuatorii unor bravi înaintaşi. Activităţile au fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare.

La ceremonial au participat Vasile Moldovan, prefect al judeţului Maramureş, Doru Ioan Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Noemi Vida, viceprimar al municipiului Baia Mare, şefii/ reprezentanţii structurilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică, apărare şi securitate naţionala la nivel judeţean, pe care îi salutăm cu respect şi de asemenea le mulţumim că au ales să sărbătorească această zi alături de jandarmii maramureşeni.


După oficierea serviciului religios de către Preotul Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier social filantropic în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, prefectul Vasile Moldovan a prezentat mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, adresat cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române precum şi mesajul prefectului.

De asemenea, Doru Ioan Dăncuş şi Noemi Vida au prezentat mesaje cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, apoi inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, locotenent colonel Petru Marcel Florişteanu, a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Cătălin Ionuţ Sindile şi mesajul Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a înaintat în grad înainte de termen treo jandarmi maramureşeni şi a acordat un număr de 69 de recompense personalului unităţii pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu constând în mulţumiri şi felicitări.

A urmat activitatea de premiere prin înmânarea de cupe şi diplome, pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate de Jandarmeria Maramureş cu ocazia Zilei Armei. Activitatea s-a încheiat cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *