Turism

Cele mai bune locuri de mers cu cortul din Maramureș

Potrivit calatorinbascheti.ro în Maramureș se găsesc locuri deosebit de frumoase pentru o vacanță cu cortul. Aceste locuri se găsesc în Breb și în Hoteni.

BREB, MARAMUREŞ – la 51 de km de Baia Mare, la 164 de km distanță de Cluj Napoca și la 605 km de București

La poalele munților Gutâi, în Breb, satul de suflet al prințului Charles, doi olandezi, mutați de nouă ani în România, și-au deschis curtea generoasă turiștilor care vor să campeze aici ori cu cortul, ori cu rulota. Și-au numit locul Babou. Sunt peste 6000 de metri pătrați „de liniște”, unde te poți reconecta cu natura. Aici, greierii chiar se aud țârâind în iarbă, atât de izolată este grădina. Satul este micuț, cu doar vreo 500 de case și livezi nesfârșite, și are acea calmitate pe care doar viața la țară ți-o poate oferi.

De aici, poți închiria corturi, biciclete, iar locul are wifi, 10 puncte de electricitate și hamace pentru relaxare. Tabăra de campare a olandezilor se deschide începând cu 12 aprilie.

 

HOTENI, MARAMUREȘ – la 27 de km de Cavnic și la 47 km de Baia Mare.

Revenim în Maramureș, în satul Hoteni. E un colț de Românie autentică, unde gazdele vă propun să petreceți câteva zile în locul unde „timpu-i relaxat”, adică în primul “glamping” (camping plin de farmec) și resort de pescuit din România. Numai numele “Hotelul de bumbac” sună a mult zen, nu? Campingul are deja corturi instalate pe malul unui lac și evident că se poate pescui. Las, mai jos, fotografiile să vorbească, nu mai este nevoie de nicio descriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *