112

Ce spune IPJ Maramureș despre accidentul de lângă IMMUM. A fost implicat un polițist de la Rutieră

La 24 de ore de la apariția știrii în care cititorii eMaramures.ro dezvăluiau cine ar fi șoferul care a intrat cu mașina într-un autobuz, IPJ Maramureș a trimis un punct de vedere oficial legat de acest incident. Aceștia recunosc că a fost implicat un lucrător din cadrul Biroului Rutier Baia Mare, dar se prevalează de normele legale în vigoare pentru a explica fuga lui de la fața locului.

ACTUALIZARE: Accident la IMMUM. Un autobuz a lovit o mașină – FOTO

Vă redăm integral comunicatul de presă remis redacției eMaramures.ro în cursul zilei de vineri, 1 Februarie.

Cine este șoferul care a intrat cu mașina în autobuz pe strada 8 Martie

Referitor la articolul “Cine este șoferul care a intrat cu mașina în autobuz pe strada 8 Martie”, postat pe site-ul www.emaramures.ro, va comunicam următoarele:

La data de 30 ianuarie a.c., ora 16:43, pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare a avut loc un accident de circulație, în urma căruia nicio persoană nu a fost rănită. La sosirea echipajului de poliție la evenimentului rutier, conducătorul autoturismului, polițist în cadrul Biroului Rutier Baia Mare, nu se afla la fata locului. Vă precizăm că în conformitate cu prevederile legale, respectiv art. 79 alin. 1 lit. B din O.U.G. 195/2002, conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați să se prezinte la unitatea de poliție competentă, pe raza căreia s-a produs accidentul, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare, excepție fiind, conform alin. 2 lit.a, conducătorii autovehiculelor care încheie o constatare amiabila de accident în condițiile legii.
Verificările efectuate de polițiști cu privire la circumstanțele producerii evenimentului rutier au relevat că autoturismul a intrat în coliziune cu autobuzul, după ce conducătorului autobuzului a efectuat o manevră de întoarcere neregulamentară, prin încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu.
Părțile implicate in accident s-au înțeles amiabil, semnând în acest sens formularul “constatare amiabila de accident”.
Conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș a dispus continuarea cercetărilor, urmând a fi luate toate măsurile și aplicate sancțiunile legale, în cazul în care se va constata săvârșirea de abateri disciplinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *