Consumul regulat de iaurt, fara insa o crestere a numarului total de calorii pe zi, constituie un mijloc eficient de combatere a hipertensiunii arteriale, sustine o echipa de cercetatori americani la capatul unui studiu pe care l-au realizat in decurs de 15 ani, relateaza portalul MedDaily.
Astfel, persoanele care folosesc in mod regulat, o lunga perioada de timp, iaurt in alimentatie sunt mai putin predispuse la hipertensiune arteriala, spre deosebire de cele care consuma doar din cand in cand acest produs.
In cei 15 ani, cat a durat studiul, echipa de cercetatori americani a tinut sub observatie in total peste 2.000 de voluntari, fara un istoric de hipertensiune arteriala la inceputul experimentului.
In cadrul studiului s-a stabilit ca in cazul in care iaurtului ii revenea cel putin 2% din caloriile consumate zilnic riscul de hipertensiune arteriala scadea cu 31%.
Chiar si persoanelor care nu agreeaza iaurtul, medicii le recomanda sa consume macar un pahar o data la trei zile.
Sursa: Agerpres