Actualitate

Ce se va întâmpla cu angajaţii fabricii de condimente, distrusă de incendiu

Conducerea Solina România a anunţat, duminică, că va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaţilor afectaţi de distrugerea fabricii de condimente din Alba Iulia, “continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului”.

″În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore. Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente. Menţionăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU şi întrunea toate condiţiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat şi de autorităţile competente”, se arată în comunicatul semnat de Ciprian Grădinariu, country manager, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, în aceste momente, “siguranţa oamenilor, a bazelor de date şi reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte” pentru companie.

“Solina România doreşte să asigure toţi partenerii de afaceri (clienţi, furnizori, instituţii publice şi private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiţii ţinând cont de împrejurări. În ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului”, se mai susţine în comunicat.

Aceeaşi sursă arată că echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului Solina şi vor fi implementate acţiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piaţa românească şi est-europeană.

“Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România”, se mai precizează în comunicatul citat.

Fabrica, la care lucrează aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *