Actualitate Religie

Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, închisă temporar pentru credincioşi – FOTO

Timp de trei zile, Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare va fi ănchisă temporar pentru credincioşi. Anunţul a fost făcut chiar de către administratorul lăcaşului de cult.

“După îndelungi discuții si multe calcule, a sosit si ziua in care echipa SC Fun Alpin SRL condusă de de ing Marius Pteancu si echipa SC Trust Nicod SRL condusă de ing Ioan Ciocan, in colaborare, au început demontarea eșafodajului metalic, in greutate de 45t, de la cota +48m a Catedralei Episcopale. Aceasta operatiune se va desfășura pe durata a trei zile. Din această cauză, accesul în incinta catedralei va fi restricționat între orele 10 și 16, si este semnalizat cu panouri de avertizare “Atenție ! lucrări la înălțime”.”, a precizat Arhid. Nifon Motogna, administratorul Catdralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare.

Pe data de 23 iunie 2015, constructia catedralei a ajuns la cota +47,65m, iar lucrarile au presupus montarea unui esafodaj de metal, care a fost amplasat la aceasta inaltime. Esafodajul cantareste 44 de tone si a susţinut schela, in vederea inaltarii cupolei principale. Pentru montarea acestuia, la vremea respectivă s-a folosit o macara de 500 tone.

One Response

  1. “…închisă temporar pentru credincioşi”, deci noi ateii avem voie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *