Religie

Catedrala Episcopală din Baia Mare, gazda evaluării lucrărilor depuse în cadrul Concursului Național Catehetic

Marți, 2 aprilie, la Catedrala Episcopala “Sf. Treime” din Baia Mare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, a avut loc etapa evaluării lucrărilor pe protopopiate, depuse în cadrul Concursului Național Catehetic Hristos, sufletul satului meu.

Evenimentul a reunit comisiile celor opt protopopiate din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Fiecare comisie a fost compusă din coordonatorul pentru catehizare de la nivelul protopopiatului, un profesor de religie, un profesor de desen și un profesor de limba romana. Evenimentul a debutat cu prezentarea conceptului, a obiectivelor concursului și a grilei de evaluare a lucrărilor.

 

Totodată a avut loc o sesiune de dezbateri cu privire la parteneriatul Biserica – Școală, evidenţiindu-se efectele benefice ale acestei colaborări. În urma tragerii la sorti fiecărei comisii i s-au atribuit pentru evaluare lucrările din cadrul unui anume protopopiat.

Lucrările situate pe primele trei locuri din fiecare protopopiat s-au calificat la etapa finală prilej cu care se vor stabili reprezentanții episcopiei la premierea care va avea la Catedrala Patriarhală din București.

Foto Biroul de tineret Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *