112

Capturi impresionante la frontiera de nord. Peste 37.000 pachete cu țigări confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, la frontiera ,,verde”, pe comunicații și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, peste 37.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.


În 22 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe DN 18, pe raza localității Vișeu de Sus, un autoturism marca Volkswagen Touran, înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla Mihai B., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Deoarece mașina prezenta modificări, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu bărbatul la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate sub roata de rezervă, în podul pedalier și în bara de protecție față și spate, 3.920 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 45.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Tot miercuri, 22 august, în jurul orei 10.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în țară, Diana M., în vârstă de 31 de ani, domiciliată pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de suc şi în bagajele personale, cantitatea de 1.400 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au observat, ieri, un autoturism care se deplasa dinspre linia de frontieră spre D. N. 19, între localitățile Câmpulung la Tisa și Sarasău. În momentul în care conducătorul auto a observat patrula poliției de frontieră a oprit autoturismul, l-a abandonat și a fugit spre vegetația din zonă.

S-au luat măsuri de supraveghere şi monitorizare a zonei, în vederea depistării și reținerii șoferului care a fugit, iar în cel mai scurt timp au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene.

În mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau 13.900 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 162.600 lei. Și în acest caz, țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În 21 august a.c., în jurul orei 06.30, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au identificat în trafic un autoturism marca BMW, care circula cu viteză, dinspre localitatea Tisa spre Sighetu Marmației.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea.
S-a pornit în urmărirea autoturismului în cauză, iar după câțiva kilometri, pe o stradă din Sighetu Marmației, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de pe marginea carosabilului. După impact acesta a ieșit din mașină și a fugit de la fața locului, printre casele din zonă.

În continuare, s-au luat măsuri de supraveghere și monitorizare a zonei în vederea depistării conducătorului auto. Din primele verificări, s-a constatat că mașina este plină cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care a fost dusă la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii țigărilor, s-a constatat că este vorba de 14.000 pachete cu țigări, în valoare de 163.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 4.190 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 50.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *