Afaceri - Economic

Bugetul DIICOT ajunge doar șase luni. Procurorii au făcut chetă pentru a plăti facturile la sedii

Procurorii și angajații DIICOT au plătit din banii lor facturile pentru utilități la sediile DIICOT, după ce furnizorii au trimis somații de debranșare. Anchetatorii fac tot ce le stă în putință pentru a putea finaliza dosarele de crimă organizată în lucru, iar bugetul stabilit de Guvern pentru 2019 ajunge doar pentru șase luni, se arată într-un comunicat al instituției. În acest timp s-au acumulat mari restanțe la plata utilităților, a facturilor la telefoane ori chiriilor.

„Fondurile alocate în proiectul curent de buget nu permit desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi pun în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs. În proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul II Bunuri si servicii” publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, suma alocată pentru D.I.I.C.O.T. este în cuantum de 14.500.000 lei, din care 2.000.000 lei reprezintă fondul de flagrant, conform art. 20 din OUG 78/2016, sumă ce nu poate fi utilizată pentru plăţi de bunuri si servicii, potrivit Libertatea.

Având în vedere faptul că pentru buna desfășurare a activității D.I.I.C.O.T. sunt necesare credite bugetare in sumă de aproximativ 1.500.000 -1.600.000 lei/luna, rezultă faptul că, într-un an, sunt necesare credite în sumă de 18.000.000 -19.000.000 lei.

Menţionăm că, la data de 31.01.2019, D.I.I.C.O.T. înregistrează debite în sumă de 3.595.374,59 lei, astfel că, după achitarea acestora, creditele rămase vor asigura funcționarea instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Datorii semnificative se înregistrează şi la plata serviciilor poştale, de telefonie fixă şi mobilă, servicii de curățenie, service-uri auto si întreținerea si funcționarea echipamentelor.

Sursa Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *