Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 6,8%, ca serie bruta, in august, fata de iulie, si cu 1% ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat Institutul National de Statistica.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 0,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut ca serie bruta cu 2,1% , iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,7%.
In perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta, cu 0,8%, fata de perioada similara din 2012, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.
Comparand luna august 2013 cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 6,8%, din cauza scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (cu 9,9%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (cu 6,9%) si la comertul cu autovehicule (cu 6,1%).
Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 1%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna august 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 1%, provenita din cresterile inregistrate la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (1,8%), la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (1,8%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (1,3%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (11,6%) si la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (0,1%).
Sursa: Agerpres