Administratie

Autorităţile au găsit soluţia. Cum va fi “salvat” depozitul ecologic de la Sârbi, Fărcaşa

Autorităţile judeţene par să fi găsit soluţia tehnică pentru “salvarea” depozitului ecologic de la Fărcaşa. Aceasta a fost deja prezentată la Consiliul Judeţean Maramureş şi este agreată ca fiind cea mai eficientă.

“Aproximativ 2 ore a durat prezentarea in plenul sedintei Consiliului Judetean Maramures a solutiilor tehnice pentru stabilizarea amplasamentului viitorului depozit ecologic de la Sarbi, Farcasa”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.
Prof. univ. dr. ing. Dan Mihai Păunescu, expertul angajat de catre Consiliul Judetean Maramures, a prezentat în mod explicit si concret, cu suport grafic si video, lista operatiunilor executate, determinările si investigatiile efectuate precum si măsurile tehnice ce se impun pentru stabilizarea solului si stoparea alunecărilor de teren care pun in pericol lucrarile deja efectuate.


“Contrar anumitor pareri exprimate in spatiul public, expertul a afirmat fără echivoc, că lucrările nu sunt compromise si că datele obtinute în urma măsurătorilor efectuate în cadrul celor 22 de foraje, 13 în interiorul obiectivului si în afara perimetrului proiectului, au evidentiat, în mod clar, elemente precum: structura solului, existenta a trei straturi acvifere unde acumulările de apă subterană au determinat deplasarea straturilor de sol si alunecarea terenului, sursa si debitul apelor dintre straturile solului, dar mai ales solutiile de aplicat pentru consolidarea terenului.
Pe baza solutiilor propuse de catre expert, vom demara procedurile de achizitie publica pentru lucrarile de stabilizare a terenului si oentru restul de executat astfel incat, cu incadrarea in termenul asumat prin contractul de finantare, sa finalizam aceasta investitie prioritara a judetului!”, a mai declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *