Externe

Atacul din Noua Zeelandă. Al treilea nume de personaj din istoria românilor găsit pe arme

După Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino, şi numele lui Ioan de Hunedoara a fost găsit pe armele lui Brenton Tarrant, autorul atacului terorist din Christchurch.

Atacatorul a scris cu vopsea “John Hunyadi” – adică Ioan de Hunedoara – chiar deasupra trăgaciului uneia dintre armele cu care a ucis 49 de oameni. Numele lui Ştefan cel Mare era scris pe una dintre armele folosite în atacul terorist din Christchurch. De asemenea, pe unul dintre încărcătoarele armelor folosite în timpul masacrului, Tarrant scrisese numele domnitorului Ţării Româneşti, Şerban Cantacuzino.

Brenton Tarrant acoperise armele şi încărcătoarele cu nume de personaje istorice pe care le considera eroi ai creştinătăţii în lupta cu Islamul. Însă, în vreme ce Ioan Corvin de Hunedoara şi Ştefan cel Mare au luptat cu turcii, Şerban Cantacuzino a luptat alături de aceştia, luând parte la asediul Vienei în 1683.

Un poliţist erou a fost cel care a reuşit să îl prindă, în viaţă, pe Brenton Tarrant, teroristul care a ucis 49 de oameni în atacul terorist din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, în această dimineaţă.

Un trecător a reuşit să surprindă cu telefonul momentul în care teroristul a fost prins şi imobilizat de un singur poliţist.

Teroristul a fost urmărit în trafic de un echipaj de Poliţie, iar la un moment dat, unul dintre agenţi a lovit în plin maşina atacatorului.

În urma impactului, autoturismul a rămas suspendat, iar poliţistul erou, înarmat cu un singur pistol, l-a imobilizat pe teroristul înarmat cu arme semi-automate.

Teroristul a fost arestat şi se află în prezent în custodia autorităţilor neo-zeelandeze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *