Sport

Astea da recorduri! E titular la 75 de ani. “Fotbalul e viața mea”. A luat recent și două medalii de aur la atletism

Un bătrânel de 75 de ani a uimit lumea fotbalului și pe a sportului, în general. Lamberto Borangatocmai a semnat cu o nouă echipă, Marottese, care aparține celebrului Giuseppe Marotta, și evoluează într-o ligă de amatori din Italia.

A fost convins chiar de președintele clubului, Mario Archilei, care a impus echipei câștigarea campionatului în seria în care evoluează. Deși a împlinit 75 de ani pe 30 octombrie 2017, portarul va juca titular în meciul de astăzi, cu Villa Ceccolini, și va purta tricoul cu numărul 1.

Și antrenorul echipei, Gianfranco Ceccarani, e încântat de noua achiziție, despre care spune că “la antrenamente, are reflexele unui tânăr de 20 de ani”. Înainte de a ajunge la Marottese, Boranga a jucat ultima dată la Pappiano, unde a strând 49 de meciuri între 2011 și 2015.

“Fotbalul mereu va rămâne viața mea, chiar dacă acum mă dedic în principal atletismului. Sunt singur că, atunci când mă întorc pe teren, indiferent de ligă, voi avea aceleași emoții ca și la debutul în Serie A. Nu caut provocări speciale, dar iubesc competiția în toate aspectele sale și mă simt capabil să joc cu entuziasm, să fac antrenamente zilnic, atât de atletism, cât și de natație, am evitat fumatul și am mâncat sănătos, fără excese”, a dezvăluit Boranga secretul longevității sportive.

 În urmă cu trei săptămâni, Boranga a câștigat două medalii de aur la campionatele Italiei de atletism în sală, în probele de aruncarea greutății și de triplu salt.

Boranga și-a început cariera la profesioniști în 1961 și a evoluat pentru Perugia, Fiorentina, Reggiana, Brescia, Cesena, Varese, Parma și Foligno.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *