112

Arsenal confiscat de vameşii maramureşeni

În data de 9.04.2019, în jurul orelor 23:00, s-a prezentat pe sensul de intrare în România prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet, autoturismul marca VW Amarok, înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean ucrainean având domiciliul în Ucraina.

În urma controlului vamal efectuat, inspectorii vamali au descoperit ascunsă în cotiera autoturismului cantitatea totală de 86 bucăți muniție neletală supusă autorizării, respectiv 21 buc. cartușe compuse din tub, capsă și vârf de cauciuc având inscripționat pe tub SAFARI-P 9MM P.A. și 65 buc. cartușe compuse din tub, capsă și vârf de cauciuc având inscripționat pe tub YASGLD 9mm PAK.

Existând suspiciunea că muniţia descoperită în urma controlului vamal reprezintă muniţie neletală supusă autorizării pe teritoriul României, deţinerea acesteia de către persoana fizică fiind interzisă conform art. 62 alin. (1) din Legea nr. 295/2004, republicată, privind regimului armelor şi muniţiilor, există indiciile săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 271 din Legea nr. 86/2006, privind Codul vamal al României. Muniţia descoperită a fost reţinută în baza adeverinţei de reţinere și predată ulterior Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei în vederea continuării cercetărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *